Pilatus

De Pilatus vrijdragende schuifpoort heeft een poortvleugel die gebouwd is op basis van een onderbalk in C-profiel. Het kader is van vierkante buizen gemaakt en is opgevuld met vierkante spijlen. Achteraan is een diagonale trekstang aangebracht. De portieken zijn enkelzijdig en hebben een stevige voetplaat. De geleiding van de poortvleugel is uitgevoerd met een dubbele rollenset, elk met 2 horizontale en 2 verticale wielen, voor een stabiele beweging van de poort. Bovenaan wordt de vleugel geleid met 2 nylon rollen.

Het geheel is verzinkt en afgewerkt met een polyester poedercoating.

De Pilatus poort kan ook geleverd worden met een staalmatvulling in plaats van spijlen. Voor grotere doorgangen is het mogelijk om twee Pilatus schuifpoorten naar elkaar toe te laten bewegen, zodat de maximum opening verdubbelt.

Cinquantin

De Cinquantin vrijdragende schuifpoort heeft een poortvleugel die gebouwd is op basis van een onderbalk in C-profiel. Het kader is van vierkante buizen gemaakt en heeft haaks opgelaste, verticale profieleln als vulling. Achteraan is een diagonale trekstang aangebracht. De portieken zijn dubbelzijdig en hebben een stevige voetplaat.

De sluiting van de poort bestaat uit een stevige slotkast met wentelslot.

Het geheel is verzinkt en afgewerkt met een polyester poedercoating.

Diabolo

De Diabolo vrijdragende schuifpoort heeft een poortvleugel op basis van een onderbalk in C-profiel. Het kader is van vierkante buizen gemaakt en heeft een vulling van geperforeerde of volle staalplaat. Achteraan is een diagonale trekstang aangebracht. De portieken zijn dubbelzijdig en hebben een stevige voetplaat. De geleiding van de poortvleugel is uitgevoerd met een dubbele rollenset, elk met 2 horizontale en 2 verticale wielen, voor een stabiele beweging van de poort.

De sluiting van de manuele versie is uitgevoerd met een vlinderslot met ingebouwde cilinderslot. Bij de geautomatiseerde versie wordt de vergrendeling voorzien door de motorisatie.

Het geheel is verzinkt en afgewerkt met een polyester poedercoating.

Diabolo Duo, Trio en Quatro

De Diabolo Duo, Trio en Quatro zelfdragende schuifpoorten zijn varianten van de Diabolo zelfdragende schuifpoort. Deze varianten hebben 2 x 2, 2 x 3 en 2 x 4 extra horizontale liggers met een tussenruimte van +/- 40 mm, waardoor de poortvleugel in 3 horizontale vakken verdeeld wordt.

Deze varianten zijn verder op dezelfde manier opgebouwd en afgewerkt als de standaard Diabolo zelfdragende schuifpoort.

Okapi

De Okapi zelfdragende schuifpoort is volledig opgebouwd uit aluminium profielen en heeft een vulling van aluminium lamellen met een tussenafstand, zodat de poort het zicht niet volledig ontneemt. Voor het sluiten van de manuele versie is een haakslot ingebouwd. Als de poort geautomatiseerd moet worden, is dit slot uiteraard niet aanwezig. De geleidingspaal is eveneens van aluminium en is op een stevige voetplaat gelast. De dubbele slagpaal is voorzien van een oploopschoen en een inloopvork.

Het geheel is afgewerkt met een polyester coating.

Horizon

De Horizon zelfdragende schuifpoort is volledig van aluminium. Ze is opgebouwd uit 3 of meer voorgeplooide modules en een kader met tussenversterking in het midden van de vleugel. Voor het sluiten van de manuele versie is een haakslot ingebouwd. Als de poort geautomatiseerd moet worden, is dit slot uiteraard niet aanwezig. De geleidingspaal is eveneens van aluminium en is op een stevige voetplaat gelast. De slagpaal is voorzien van een aanslag en inloopvork.

Het geheel is afgewerkt met een polyester coating.

Zelfdragende schuifpoort met houtbekleding

De zelfdragende schuifpoort met houtbekleding is gebouwd op basis van een stalen frame met robuuste onderbalk. De vleugel is voorzien van verticale tussenversterkingen en een diagonale trekstang achteraan. De bekleding van de poort bestaat uit horizontaal geplaatste lamellen van padoekhout. Dit is een duurzame, Afrikaanse houtsoort met een koraalrode tot paarsbruine kleur, die naar bruin verkleurt als het hout onbehandeld blijft. Indien dit effect niet gewenst is, moet de poort behandeld worden met vernis of beits.

De poort is voorzien van dubbelzijdige portiekpalen, gelast op stevige voetplaten. De geleiding is uitgevoerd met inwendige dubbele rollensets met telkens 2 verticale wielen en 2 horizontale wielen. Bovenaan wordt de vleugel geleid door 2 verticale rollen.

Het stalen frame van de poort is verzinkt en afgewerkt met polyester poederlak.

Opties:

  • Verticale in plaat van horizontale lamellen
  • 2-zijdige bekleding
  • Doorlopend kader met houtbekleding terugloopzijde
  • Portiek met houtbekleding
  • Andere houtsoorten: Ceder of Afrormosia